Par mums

Restorāns

Restorāns ‘’Vecpuisis’’ ir itāļu un vietējo garšu restorāns. Pasniegtajos ēdienos ir atrodamas klasiskas itāļu garšas savienojumā ar vietējiem produktiem no Latvijas. Starpcitu, sezonas dārzeņi nāk no paša šefpavāra dārza. Spējam pārsteigt ar izcilām Neapoles picām un rūpīgi gatavotiem grila ēdieniem jebkurā sezonā, neatkarīgi no laikapstākļiem. Tāpat esam padomājuši arī par mazākajiem gardēžiem un bērnu ēdienkarti. Viss, kas atrodams mūsu ēdienkartē, garšo arī mums un mūsu bērniem, kas, mūsuprāt, nav mazsvarīgi.

Valmieras Paviljons

Šī ir vieta, kur iespējams apvienot brīnišķīgu kultūras baudījumu ar gardēžu vakariņām.

Vecpuišu parka un ēkas, kurā atrodas koncertzāle "Valmiera" un restorāns ‘’Vecpuisis’’, pirmsākumi meklējami 1914. gadā. Toreiz astoņi valmierieši, katrs iemaksājot 1000 rubļus, savā īpašumā pārņēma neapbūvēto Liljes dārzu pilsētas centrā. Šie kungi, lai arī raugoties no materiālā un sabiedriskā stāvokļa, bija ļoti dažādi cilvēki, vēlējās pilsētā radīt publisku parku, kas būtu pieejams visiem.

Laikā, kad parkam vēl nebija dots nosaukums, starp iedzīvotājiem parks tika dēvēts par Vecpuišu parku, jo lielākā daļa parka dibinātāju nebija precējušies. Tā parks tika saukts tikai starp pilsētniekiem, tomēr 30. gadu otrajā pusē Valmieras pilsētas valdes dokumentos šis nosaukums kļuva par oficiālu.

Valmieras Paviljona mērķis ir būt par multifunkcionālu kultūras un mākslas centru, priecēt viesus ar gardiem ēdieniem un darboties pēc mācītājaiesvētītā saukļa - “Prieka, miera un atpūtas vieta!"

Par mums

Šobrīd Valmieras Paviljonā saimnieko Jānis un Sanita Siliņi, kuri pārvalda gan koncertzāli ‘’Valmiera’’, gan restorānu ‘’Vecpuisis.

Šefpavārs Jānis Siliņš ir no Dikļiem, tāpat kā Mārtiņš Sirmais, tāpēc likumsakarīgi, ka tieši Mārtiņš ir bijis kā mentors Jāņa aizrautībai ar ēdienu. Pēdējos gadus Jānis bijis šefpavārs Dikļu pils restorānā un savā darbības laikā saņēmis vairākus godalgotus novērtējumus, gan iegūstot vietas Latvijas Restorānu TOP 30, gan iekļūstot prestižajā gardēzu ceļvedī ‘’White Guide Nordic’’. Jau mazs būdams, Jānis ar prieku baudīja brīvu vaļu virtuvē – grieza, maisīja un eksperimentēja ar dažādām garšām, tādējādi pārsteidzot savus degustatorus – mammu un tēti. Jānim darbošanās virtuvē vienmēr ir šķitusi nebeidzami interesanta. Īstenojot savus izvirzītos mērķus, laika gaitā Jānis īstenoja sapni un kļuva par šefpavāru. ‘’Vecpuisis’’ ir vieta, kur Jānis atgriežas savā labākajā un ērtakajā vidē – virtuvē.

Savukārt, Sanitai ir vairāk kā 15 gadu pieredze mārketinga jomā, strādājot gan medijos, gan aģentūrā, gan klienta pusē, kas ļāvis mārketinga “virtuvi” iepazīt no visām pusēm. Pēdējos gados rūpējusies par Dikļu pils mārketingu un pasākumu organizēšanu. Abi strādā komandā ne tikai savā Siguldas restorānā, bet tagad arī Valmieras Paviljonā, kā arī mājās, uzturot ģimeni un vīziju par ģimenēm draudzīgu vietu atpūtai.

Pārvaldot Valmieras Paviljonu, gan Jānis, gan Sanita uzsver, ka svarīgs ir ne tikai ēdiens, bet arī atmosfēra, vide un attieksme. Viņu vēlme ikdienā ir ieviest mājas sajūtu restorānā, kurā laipni tiek uzņemts ikviens kā arī svarīgi ir just šefpavāra klātbūtni ne tikai garšu niansēs, bet arī klientu pieredzē.